Wat doen wij

 

In de begin jaren waren we een doorgeef adres voor alle (roof)vogels en dieren uit de natuur alsook egels, maar ook huisdieren zoals een chinchilla, grotere vogels en alles wat er tussenin zat.

Tegenwoordig helpen we vooral boerderij dieren en huisdieren zoals poezen en honden. De boerderij dieren zijn met name verstoten hanen, kippen (bio industrie), peking loop-eenden (bio industrie) , duiven, schapen en 1 groot (beer) varken genaamd Knorretje.

De dieren komen op verschillende wijze binnen, ze worden gebracht of worden door ons opgehaald.

De meeste dieren hebben dan al heel wat meegemaakt en kunnen nergens meer terecht. Ze kunnen nergens meer terecht bijvoorbeeld door ziekte (medicijn gebruik), gedrags problematiek zoals niet alleen kunnen zijn, incontinentie, verlamming, zijn bijna blind en doof, maar ook met een verwaarlozings achtergrond of hebben traumas opgelopen door mishandeling. Hun laatste kans is eigenlijk alleen nog de rust boerderij in Biervliet waar dieren een permanente mand vinden en in alle rust oud kunnen worden.

Andere dieren die ook worden geholpen door de stichting zijn dieren van ouderen (die verhuizen naar een verzorgingstehuis/ aanleunwoning) of mensen die ziek zijn, stervende zijn. Zij hebben een geliefd huisdier dat alles voor hun betekent en hun grootste zorg is. “Wat als ik er niet meer ben, wie zorgt er dan voor mijn hondje?” In deze gevallen biedt de stichting een uitkomst.

Nadat er goede afspraken zijn gemaakt en uw wensen zijn kenbaar gemaakt waardoor ook tegelijk de zorgen weggenomen zijn, want uw huisdier krijgt een permanente plaats bij de stichting en wordt goed verzorgd. Het dier blijft dan tot de laatste dagen bij ons wonen en wordt niet herplaatst. Een hele zorg minder wetende dat uw huisdier op een mooie liefdevolle plek woont met permanent iemand aanwezig om voor hem of haar te zorgen.

Juist deze manier van dieren helpen kost veel geld omdat alle dieren permanent blijven wonen bij de stichting om de persoon te helpen maar vooral het dier in nood. Alle dieren moeten tenslotte eten en ook naar de dierenarts zo nu en dan. Hierdoor zijn we compleet aangewezen op uw compassie en hulp voor deze dieren in de vorm van donaties, giften en hebben we sponsoren nodig om te kunnen blijven voortbestaan in 2019 en langer. Uw hulp is daarom extra welkom en is voor u fiscaal aftrekbaar.

De stichting heeft als medium Facebook en door middel van dit medium houden wij u op de hoogte en als u een adoptie dier heeft uitgekozen wordt u getagged op Facebook. U blijft dan zo op de hoogte van uw adoptie dier. Hoe leuk is dat? FB pagina Zorgeloos Dierenleven

Op YouTube hebben we een eigen kanaal Zorgeloos Dierenleven

We verwelkomen u van harte als donateur en hopen samen veel dieren een steuntje in de vacht te geven. Mocht u vragen hebben kunt u altijd mailen naar info@zorgeloosdierenleven.nl

 

 

 

    logo-st-samen-rgb.31399f.jpg

Stichting DierenLot trekt zich het lot van noodlijdende dieren in Nederland erg aan. Door lokale en regionale dierenorganisaties niet alleen financieel te steunen, maar ook te ondersteunen met kennis, hopen we zoveel mogelijk dieren te helpen. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat wij precies voor mishandelde en verwaarloosde dieren kunnen betekenen.

Stichting DierenLot
Postbus 359
3500 AJ Utrecht

E-mail: info@dier.nu
Telefoon: 030 - 241 5761 (op werkdagen bereikbaar tussen 10:00-16:00u)