Acties

Er zijn diverse manieren hoe u  in actie kunt komen, bijvoorbeeld u kiest voor doneren en/of een ruime gift doen (met belastingvoordeel schenken/doneren/ sponsoren) dan is uw donatie altijd 100% voor de dieren of dat bepaalde project van uw keuze. Ook zijn er ondersteunende acties waaraan u kunt deelnemen bijvoorbeeld door zelf iets te koop te zetten op de Facebook veiling Dierenkadootjes speciaal opgezet voor de dieren in Biervliet. Natuurlijk kunt u zelf ook een actie op zetten voor de dieren. U kunt hiermee dan zelf actief in uw eigen tijd en eigen tempo en op uw manier de dieren helpen.

 

 

Dak van het grote kattenverblijf vernieuwen

Het probleem met het grote kattenverblijf is dat de dakshingles niet meer waterdicht zijn en hierdoor het underlayment nat is geworden en is gaan uitzetten. Het gehele dak moet vernieuwd worden. Nu ontstaan er iedere keer lekkages na een heftige regenval of door sneeuw wat ontdooit. Het betekent dat het vochtig is. Hoewel we een goede pellet kachel hebben om het droog te stoken is het hebben van lekkages niet goed voor de dieren en niet goed voor het dak. De situatie is al geruime tijd zo en het is een peuleschil om dit te maken maar we hebben simpelweg de middelen en het geld er niet voor. 
We hopen dat er iemand is die ons hiermee kan helpen en dat het dak zo snel mogelijk vernieuwd wordt, zodat er nooit meer lekkages ontstaan en dat de dieren droog en warm kunnen zitten. Mocht u kunnen helpen is een mailtje heel fijn op info@zorgeloosdierenleven.nl. We schatten de schade op 5000 euro maar we zijn geen experts op dat gebied. Ook daar hopen we op uw hulp en dat het probleem opgelost wordt.

Zelf een actie opzetten voor het helpen van de dieren, bijvoorbeeld iets wat u zelf heeft gemaakt, zoals gehaakte kleedjes die u wilt verkopen ten behoeve van de dieren of het verkopen van leuke (huishoudelijke) spullen. U mag hiervoor ook gebruik maken van de Facebook link van Dierenkadootjes. Zo heeft u meer kans dat uw artikel wordt verkocht en hebben we voor de dieren een extraatje. Maria zal ook uw berichten zo nu en dan delen op haar tijdslijn waar veel dierenvrienden zitten die wellicht interesse hebben in uw artikel. Hoe meer kansen hoe beter dat het is en zo kunnen we elkaar een handje helpen.

Een buiten ren voor de poezen realiseren

We hebben 2 prachtige grote binnen rennen voor de poezen. Er staan grote krabpalen en ze hebben veel loopruimte en heel veel mandjes. Het is allemaal perfect. Helaas hebben we nog steeds geen buiten ren kunnen realiseren en deze is erg nodig om de dieren nog meer bewegingsvrijheid te geven. Ook in de zomer vinden poezen het heerlijk om buiten te zijn. We willen graag vele plankjes zodat zij in het zonnetje kunnen zitten en slapen.

Voor de kleine ren, waar heel veel vooral dove en blinde poesjes permanent wonen, hebben we misschien 300 euro aan hout nodig en rollen gaas en bevestigingsbeugels. De ren zou 10 meter lang worden en ongeveer 3 a 4 meter breed. Voor het betegelen van deze buiten ren hebben we alle tegels al in huis en ook het plaatzand. Omdat er een schuifpui is gerealiseerd kunnen de poezen dan in en uit lopen wanneer zij maar willen.

Voor de grote ren is een zij-aanbouw nodig (10 meter lang en ongeveer 3 a 4 meter breed). Deze ren die zou grenzen aan het CAT-alier zoals we het genoemd hebben. Aan die zijkant staan bomen die moeten blijven staan maar ideaal is om een natuurlijke inrichting te krijgen waar de poesjes ook in kunnen klimmen. Deze ren wordt dan ook niet betegeld maar op een natuurlijke manier zo gelaten wat ongetwijfeld enorm leuk is voor de poezen.

Als er iemand begaan is met deze poesjes en kan helpen door middel van een schenking, donatie of (grote) gift dan zullen de poesjes u eeuwig dankbaar zijn en krijgen jullie ongelimiteerd toegang tot en vele pootjes van de diertjes.

Gehele jaar door inzameling van kleding schoenen en textiel omgeving Zeeuws Vlaanderen.

Het gehele jaar door verzamelt de stichting zakken kleding in. We hebben hiervoor diverse inzameladressen in Zeeuws Vlaanderen. Het enige wat u hoeft te doen is de kleding in vuilniszakken doen en contact opnemen met Maria via Facebook-Messenger of via Whatsapp telefoon 06-46404548. U krijgt dan het dichtsbij zijnde adres bij u in de buurt. Natuurlijk kunnen we altijd meer inzameladressen gebruiken, zo kunt u namelijk ook de dieren helpen bij de stichting. De zakken worden in samenwerking met stichting Dierenlot ingeleverd en wij ontvangen dan een kleine financiële vergoeding hiervoor. Hoe meer zakken kleding, hoe hoger de vergoeding zal zijn. Wij zijn altijd op zoek naar meer inzameladressen en het enige wat u hiervoor nodig heeft is een klein beetje ruimte bijvoorbeeld voor 10 of 20 zakken kleding. Vaak heeft u deze ruimte in een kast of in de garage en dit is alles wat u nodig heeft. Hiermee helpt u mee aan de vergoeding die de dieren bij de stichting dan krijgen van Dierenlot.

Realisatie van 4 nieuwe stallen

Onze stalletjes zijn van hout en staan zo goed als op instorten. Door het jarenlange intensieve gebruik door de bio industrie kippen en eenden, het varkentje Knorretje en de prachtige witte duiven en het vele grondwater wat altijd heel hoog staat op onze weilanden in Zeeuws-Vlaanderen, repareren we steeds weer met een plankje maar ideaal is dit zeker niet. Door het vocht zijn de vloeren ingezakt en huisjes staan scheef waardoor de deuren niet meer goed sluiten. In de nacht moeten alle boerderij dieren droog en warm zitten maar ook veilig. Nu gaat het allemaal nog net goed maar in de toekomst moet het wel anders en beter. Al deze dingen maken dat we een oplossing zoeken, een betere oplossing die weer 10 jaar mee zou kunnen, makkelijk te onderhouden is en praktisch.

Heeft u enig idee hoe u ons zou kunnen helpen met een donatie of met een andere oplossing, aarzel dan niet om ons te mailen. info@zorgeloosdierenleven.nl. Het is een prachtig project om te realiseren als dierenvrienden onder elkaar.

Het sparen voor koffie en thee punten. In 2019 starten we met de inzameling van koffie en thee punten. Hier kunnen we dan wat lekkers van kopen voor de dieren doordat we deze inleveren. U mag de punten sturen naar stichting Zorgeloos Dierenleven, Driewegenweg 13, 4521GV te Biervliet. U kunt hiervoor oproepen doen op uw eigen Facebook pagina en zo de punten opsparen en na een tijdje aan ons opsturen.

Voor iedere actie waaraan u meehelpt kunnen we altijd proberen media aandacht te krijgen voor uw bedrijf en willen dan ook inkomsten genereren voor u. Vergeet niet dat u altijd met belastingvoordeel kunt doneren en dat dit heel gunstig is als u een grote gift wilt doen.

Op de veiling pagina van FB Zorgeloos Dierenlevenkunt u tassen, sjaals, sieraden en meer items kopen. U betaalt de verzendkosten zelf maar de opbrengst is in zijn geheel voor de dieren bij de stichting. 

Tenslotte

Wij danken alle sponsoren van voorheen en alle sponsoren die ons in de toekomst gaan helpen. In 2019 kunnen we samen ook weer vele dieren helpen aan een pijnloos, zorgeloos, stressloos leven op de Zeeuwse dierenzorg boerderij in Biervliet. Omdat de stichting geen inkomsten heeft van herplaatsingen van dieren omdat het een rusthuis, een zorgboerderij is voor permanente dieren opname, dieren die een laatste kans krijgen, en wij geen subsidie krijgen van de overheid, is de stichting altijd afhankelijk van uw compassie en goedheid, uw giften en donaties. 

Door uw giften en donaties kunnen we tientallen dieren permanent opnemen en zijn er zeker 100den dieren geholpen door u, zoals zwerfdieren. Het geeft ontzettend veel voldoening te weten dat deze dieren een laatste kans kregen, niet ingeslapen werden maar nog jaren in gezondheid, geluk en met veel liefde omringt geleefd hebben en velen er nog steeds zijn. Dit is allemaal door uw trouwe steun en mededogen voor deze (gehandicapte en of zieke) dieren.

Wij danken u en heten u welkom in het jaar 2019 om de dieren te ondersteunen maandelijks of door een eenmalige gift of donatie. Alle donaties zijn 100% donaties voor alles wat de dieren maar nodig hebben en ze te ondersteunen.

Dank u wel voor uw aandacht en het lezen van deze pagina. Voel u welkom om ook vrienden te worden op de Facebook pagina van de stichting waar dagelijks updates gedaan worden over de dieren en hoe het met ze gaat. De directe link hiervan is https://www.facebook.com/zorgeloosdierenleven

Tot ziens bij de Zeeuwse Zorgboerderij van Maria Moria