Dieren

Over Maria en haar dieren

 

Samen sterk voor de dieren, altijd !

Het dieren rusthuis in Biervliet bij Maria !

HEBE

(spreek uit als Hiebie)

Hebe in rolstoel.jpegGriekse dappere Hebe en haar verhaal.

Hebe komt uit oorspronkelijk uit Griekenland en ze is verlamd door menselijk toedoen.

In 2016 werd ze gevonden langs de kant van de weg  met een gebroken rug en meer dood dan levend.

Iemand wilde Hebe vermoorden en schoot op haar. Vol kogelwonden rende ze voor haar leven en werd geschept door een auto en daarbij raakte ze verlamd.

Eenmaal gered en van straat gehaald werd Hebe ernstig ziek en ze had ook nog eens torenhoge koorts. Haar schotwonden raakten ontstoken.

De mensen die haar hielpen wilden niet opgeven terwijl velen dit al wel  hadden gedaan. Tegen alle adviezen in hielpen ze haar en god-zij-dank hebben zij doorgezet. Later moest ze slapen op beton omdat er nergens opvang voor haar was. Een vreselijk leven wat we haar nooit gunden maar het is gebeurd.

Hebe klaagde nooit en was altijd vrolijk, ze werd ook nooit boos en daarom zijn ze de strijd aangegaan om haar beter te maken zover als mogelijk was.

Nu tot op vandaag is Hebe nog steeds een blije en vrolijke hond en ze heeft een rolstoel waarmee ze goed uit de voeten kan. Hebe zal nooit meer kunnen lopen met haar achterpoten, maar door haar rolstoel is ze erg mobiel en kan bijna net zoveel als andere viervoeters.

Hebe heeft hulp nodig om haar ontlasting kwijt te raken maar ze is zo lief en dankbaar en bovendien is ze nog erg knap met haar ene wit blauwe oog en een bruin oogje.

Omdat ze op het beton sliep en de situatie schrijnend was (nadat ze dit al allemaal had meegemaakt) werd gezocht naar een plaatsje in het buitenland. Hebe werd toen naar Nederland gehaald maar ook in Nederland was er nergens plek voor haar todat ze het aan mij vroegen. En met Kerstmis 3 jaar geleden zei ik direct ja en twijfelde geen moment.

Hebe kwam aan in Biervliet en ze was zo blij en ze was zo lief geweest in de auto, je hebt weinig last van haar, ze was heel erg braaf.

Eenmaal hier begon haar leventje pas echt goed. Dagelijks naar buiten in de rolstoel, lekker kuilen graven met haar voorpootjes en heel hard rennen met haar stoel op wieltjes, goed eten en vooral veel liefde en aandacht. Hebe geniet ervan en is erg gelukkig nu sinds ze hier is

Ze verdiende het zo om geholpen te worden en haar verhaal was zo schrijnend dat ik geen moment getwijfeld en zeker geen spijt had toen ik haar redde.

Nu is ze gelukkig en dan ben ik dat ook. Ik geniet dagelijks van haar.

Op dit moment is haar grootste schotwond dicht en Hebe glanst en zit mooi in haar vacht, ze eet goed en drinkt goed. Als je haar wilt helpen bij haar ontlasting kwijt te raken dan werkt ze goed mee. 

Dit hondje Hebe is vol van liefde voor de mens en dat allemaal met een vreselijke achtergrond. We kunnen veel van haar leren, dag in dag uit. Zo’n mooie knappe lieve meid is het.

Maria 

 

Volg het wel en wee van onze dieren op Facebook.

 

Hebe is maandelijks te adopteren via NL08INGB0005876621 ovv Hebe maandelijks.

 

 

 

 

 

BOERDERIJDIEREN

Yiannoula

Giannoula 2.jpg

Yiannoula is gevonden door een jong koppel in Psiloritis, in de bergen van Kreta. Ze was nog een jong lammetje en in de steek gelaten door haar kudde waarschijnlijk omdat ze gehandicapt was. Ze zou zijn gestorven als Niki en Andreas haar niet hadden gered.

 

 

  

Bedankt voor jullie steun.

Yiannoula.jpeg

Bekijk Yiannoula op Youtube 

 

 

KNORRETJE

KNORR HET HUISVARKENTJEknorr.jpg

Er leven ook heel wat boerderijdieren in het rusthuis voor dieren in Biervliet. Ook Knorretje het huisvarkentje woont op het erf. Vroeger sliep hij nog weleens binnen maar tegenwoordig ligt hij het liefst in zijn eigen wind en regenvrij stalletje met extreem veel stro erin.

Beertje Knorr had een zusje Maggie, zo hadden we haar genoemd. Knorr en Maggie. Het was zo’n 5 uur rijden om ze beiden op te halen. De varkentjes waren ondervoed en stonden tot hun buikjes in de modder en niemand gaf om ze, ze werden niet meer verzorgd. Bij aankomst bleek al snel dat er iets fout was gegaan.

Omdat de varkentjes niet tam waren maar verwaarloosd  werden ze wild bij het vangen. Maggie ontsnapte in paniek en vluchtte de bossen in om nooit meer gevonden te worden. Na heel lang wachten en ook zoeken moesten we toch terug en besloten dat mocht Maggie alsnog gevonden worden dat we nog een keer zouden rijden voor haar.

Maggie werd helaas nooit terug gevonden en zodoende werd Knorr alleen opgenomen bij Stichting Zorgeloos Dierenleven. Het proces van een beetje tammer maken begon gelijk de dagen hierna. Gelukkig zijn varkentjes in zijn algemeenheid heel erg gek op eten en hiermee konden we na weken toch wat dichterbij komen. Dit was erg belangrijk want als hij ziek zou worden moeten we hem kunnen helpen, of in ieder geval hem  kunnen aanraken.

Knorr was best koppig maar uiteindelijk ging hij overstag en liet zich aaien. Een hele tijd later mocht Maria ook aan zijn buikje komen en hij begon dit echt een feest te vinden. Knorr is vandaag de dag nog erg schuw naar vreemde mensen toe maar het gaat wel beter dan in het begin. Voorheen begon hij te rennen en daarbij heel hard te krijsen.

Dit doet Knorretje niet meer. Hij heeft het nu reuze naar zijn zin en geniet van het vele stro wat hij in zijn stalletje krijgt. Hij maakt hiervan een heerlijk bed en slaapt helemaal onzichtbaar onder het stro. Zijn bed opmaken nadat hij nieuw stro heeft gekregen is altijd heel leuk om te zien. Hij neemt grote happen met stro en stopt dit zorgvuldig daar waar hij het wil hebben. En zo maakt hij dan en tunnel waar hij in de avond, bij schemer zich weer terug trekt om te slapen.

Alle dieren op de boerderij kun je adopteren op afstand. Knorretje bijvoorbeeld kan al voor 5 euro per maand. Je zorgt dan voor voldoende stro en goed eten maar ook dierenarts kosten, hoefverzorging en medicatie als dit nodig mocht zijn. Knorr is jaren geleden gecastreerd en dit is daarom niet meer nodig.

Wil je dit varkentje adopteren op afstand? NL08INGB0005876621 ovv Knorr het huisvarkentje.

Bij iedere foto die geplaatst wordt op Facebook krijg je een tag melding en verwijst je dan direct naar je lieve varkentje.