Dieren

Over Maria en haar dieren

Maria en Angel.jpgMaria woont en leeft met haar dieren in Biervliet. In haar eentje
zorgt zij voor alle dieren die bij haar hun (oude) dag doorbrengen.
De honden en katten wonen in haar huiskamer en zij is fulltime
bezig met de verzorging van de dieren, waarvan sommige gehandicapt, ziek, doof of blind zijn. 

Prive tijd heeft ze niet. Al haar werkzaamheden staan ten dienste van de honden, katten, kippen en eenden. Gelukkig zijn er vrijwilligers die haar zo nu en dan helpen met allerlei klusjes.

Hieronder kunt u met enkele van haar dieren kennismaken.

Volg haar dagelijks op Facebook Maria Moria Jonnah

Ook vindt u fotos van Zorgeloos Dierenleven op Instagram en Twitter.

WILT U MEEHELPEN DE DIEREN TE ONDERSTEUNEN? DAT IS MOGELIJK.
U HELPT DIRECT 100% DE DIEREN MET UW DONATIE!

Doneer nu op NL08INGB0005876621 ovv Hebe en Calimero. Dokterskosten geschat op 375 euro (ZIE info hier onder)

Bedankt voor alle goede zorgen en voor uw compassie naar de dieren toe, ze verdienen het zo. Dank.


 

 

 

HONDEN

Pacman

Pacman groot.jpegPacman komt uit een nest van vijf en was de allerkleinste, maar van hem werd meteen gezegd dat hij niet levensvatbaar was. Pacman bleef klein en heeft de groeiachterstand niet ingelopen. Hij bleek een levershunt te hebben. Een levershunt is een aangeboren afwijking die bij veel hondenrassen voorkomt en waarvan o.a. groeiachterstand een kenmerk is. De dierenarts controleert hem regelmatig. Zijn broertjes en zusjes zijn prachtige mooie gezonde honden geworden. Maar nu is hij toch volwassen geworden en heeft een levenslust voor tien. Hij haalt het beste uit zijn hondenfamilie door zijn vrolijkheid en speels gedrag. 

Hij heeft een bijzonder plekje in de roedel waar zijn vitaliteit en levenskracht model staan; hij is daarom tot de mascotte van Biervliet benoemd.

Hebe

Hebe2.jpeg

Dit is Hebe  (hiebie)

Hij heeft twee verschillende kleuren ogen. Toen hij naar Biervliet kwam heeft hij gelukkig meteen een passende rolstoel gekregen, want  na een aanrijding is hij verlamd geraakt aan zijn achterlijf. HIJ IS VOOR DOOD ACHTERGELATEN. Zijn ene oor is afgebeten tijdens een gevecht met een andere hond. Door de vrijwilligers is hij opgeraapt en na omzwervingen in Biervliet terechtgekomen. Hebe is incontinent en woont sinds enkele maanden in het tempeltje in Biervliet. Hij is erg zachtaardig en speels en een echte knuffelhond.
Hebe is een hond die je op afstand kunt adopteren omdat hij graag in Biervliet wil blijven met al zijn vriendjes. 

UPDATE 14 april : Hebe is geopereerd aan haar tumor, het is verwijderd en er zijn botsplinters gevonden wat duidt op oud letsel waarschijnlijk van haar aanrijding. Het lichaam accepteert het niet en stoot het af vandaar de uitstulping aan haar lichaam. Hebe is geholpen dat is het belangrijkste. De uitstulping is weg en ze kan nu langzaam herstellen van wat haar is overkomen.
UPDATE 19 APRIL: Het gaat super goed met Hebe en zijn grote operatie wond. Het ziet er super clean uit alleen nu haalt de stakker zijn pootjes open doordat hij snel naar buiten glipte zónder rolstoel. Sufferd is het toch ook maar wat fijn dat hij helemaal beter begint te worden.... 

 

Angel

Angel is een superslanke mooie hazewindhond. Hij heeft zijn baasje overleefd en er was geen plaats meer voor hem. Niemand wilde hem verzorgen. Hij is nu ruim 14 jaar oud. We hebben gezorgd dat hij een warm plekje en (letterlijk) een warme jas kreeg. Waarvoor onze hartelijke dank aan de donateurs. Hij eet en drinkt en speelt goed en heeft een eigen plaatsje in de roedel. Plots kreeg hij hoge koorts en werd doodziek. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat hij een flinke oogontsteking had. Zijn linkeroogje is nu blind.

2 mei: Contact gehad met de dierenarts en morgen middag weer terug naar de dierenarts met Angel. Duimen omhoog! Denk aan ons... 

Wil je Angel ondersteunen bij de dierenarts kosten dat kan altijd via de doneer-knop

Vanmorgen Angel's plasje opgevangen en dat wordt straks naar de dierenarts gebracht en ook onderzocht. We zitten aan de max met medicijnen en het gaat redelijk...redelijk...Nog steeds duimen omhoog lieve mensen want deze kanjer moet echt beter worden....

9 mei: Angel, ons mannetje is weer thuis, hij was zo ziek, zo ziek, arme jongen. Hij heeft een prikje gehad tegen de pijn, en een dosis medicijnen waar we morgen mee gaan beginnen. Hij heeft erg last van zijn oog waar hij blind aan is geworden en daardoor heeft hij pijn en koorts. Bedankt dat jullie zo massaal meeleven want dat verdient hij zo. Uiteraard binnenkort weer een update over Angel. Ga de diertjes volgen via de volgknop van Facebook. Dank je wel

2 JUNI: Angel is geopereerd. Het ontstoken oog gaf heel veel pijn.
3 juni: We zijn de nacht goed doorgekomen. Angel heeft al gegeten gepoept en geplast buiten. Hij ligt nu te rusten op bed en rust is wat hij nodig heeft des te sneller knapt hij op. Duimen omhoog lieve dierenvrienden!!!

We hebben een crowdfund voor zijn dierenarts rekening die zal mega zijn. Ik kan deze alleen niet helemaal opbrengen maar wel samen met jullie !!!. Samen sterk voor de diertjes! Altijd!.

19 JUNI: Geweldigggg...de hechtingen van Angel zijn eruit gehaald. Ze lagen diep maar het ging er snel uit. Wat een toppertje die Angel... 
Zo ontzettend dankbaar voor iedereen die zo heeft meegeleefd met hem. Samen kunnen we zijn rekening betalen SAMEN STERK VOOR DE DIERTJES, ÁLTIJD...!!!

Angel2.jpgAngel3.jpgAngel.jpgAngel 4.jpg

 

KATTEN

Hero

17155597_1263986320305392_727416675165514610_n.jpg

Hero kwam in Biervliet aan, zwaar gewond, beschoten en met gebroken ledematen en doorzeeft met hagel. Zijn herstel duurde maanden maar uiteindelijk heeft hij het gered en is nu een vaste bewoner van ons tempeltje in Biervliet en heeft hij vele katten vrienden om hem heen. Hero heeft een vast slaapplekje in bed bij Maria.

artikel Hero.jpeg

Calimero      

Picture1.png

Dinsdag 19 april

Calimero is niet meer...... RIP Calimero
Vanmorgen vroeg is hij overleden. Hij had even een opleving maar hierna ging het heel snel bergafwaarts en ondanks de verzorging mocht het niet baten...Calimero is over de regenboogbrug gegaan....
We missen je enorm Calimero ons zorgenkindje... We love you !

Calimero had een waterhoofdje en een neurologisch probleem wat niet meer te overkomen was en hij is waarschijnlijk aan de gevolgen daarvan overleden. Ik wil iedereen bedanken die zo hebben meegeleefd met mij en met Calimero en de duimen omhoog hadden voor deze kanjer. Bedankt!

Een van de vele reacties vandaag:  Lieve lieverd Calimero 
Jij bent nu over de regenboog 
Rust zacht knapperd

Heel veel sterkte Maria Moria Jonnah en pluizenbolletjes. Bedankt dat hij bij jullie kon zijn wie hij was

foto van Claudia Natascha Luhulima-Tuinenbreijer.

Sky

Sky-1.jpeg

Is een witte poes met blauwe ogen maar helemaal doof. Hij is nieuwsgierig en ‘praat’ graag. De kattenren deelt hij met soortgenoten die soms ook nog blind zijn.

Sky is een aanhankelijk katertje en is altijd in voor een kroeltje.

Andere dieren

1923800_971192359584791_3963458330510050611_n.jpgKnorretje ons hangbuikzwijntje woont al jaren bij ons. Het is avontuurlijk beestje dat in het verleden gepresteerd heeft weg te lopen. Hij woelt de aarde om en soms gaat dat ten koste van de moestuin of de ramen van de groentekas. Knorretje is dol op wortels en appels.