Dieren

Over Maria en haar dieren

Maria en Angel.jpgMaria woont en leeft met haar dieren in Biervliet. In haar eentje
zorgt zij voor alle dieren die bij haar hun (oude) dag doorbrengen.
De honden en katten wonen in haar huiskamer en zij is fulltime
bezig met de verzorging van de dieren, waarvan sommige gehandicapt, ziek, doof of blind zijn. 

Prive tijd heeft ze niet. Al haar werkzaamheden staan ten dienste van de honden, katten, kippen en eenden. Gelukkig zijn er vrijwilligers die haar zo nu en dan helpen met allerlei klusjes.

De dokterskosten met onze dieren blijven maar oplopen. Help en doneer om de gezondheid van onze dieren te garanderen nu en in de toekomst! Uw hulp is broodnodig.

Hieronder kunt u met enkele van haar dieren kennismaken.

Volg haar dagelijks op Facebook Maria Moria Jonnah

Ook vindt u fotos van Zorgeloos Dierenleven op Instagram en Twitter.

WILT U MEEHELPEN DE DIEREN TE ONDERSTEUNEN? DAT IS MOGELIJK.
U HELPT DIRECT 100% DE DIEREN MET UW DONATIE

Bedankt voor alle goede zorgen en voor uw compassie naar de dieren toe, ze verdienen het zo. Dank.


 

 

 

HONDEN

Pacman

Pacman groot.jpegPacman komt uit een nest van vijf en was de allerkleinste, maar van hem werd meteen gezegd dat hij niet levensvatbaar was. Pacman bleef klein en heeft de groeiachterstand niet ingelopen. Hij bleek een levershunt te hebben. Een levershunt is een aangeboren afwijking die bij veel hondenrassen voorkomt en waarvan o.a. groeiachterstand een kenmerk is. De dierenarts controleert hem regelmatig. Zijn broertjes en zusjes zijn prachtige mooie gezonde honden geworden. Maar nu is hij toch volwassen geworden en heeft een levenslust voor tien. Hij haalt het beste uit zijn hondenfamilie door zijn vrolijkheid en speels gedrag. 

Hij heeft een bijzonder plekje in de roedel waar zijn vitaliteit en levenskracht model staan; hij is daarom tot de mascotte van Biervliet benoemd.

video Pacman spelend met zijn moeder

 

Hebe

Hebe2.jpeg

Dit is Hebe  (hiebie)

Hij heeft twee verschillende kleuren ogen. Toen hij naar Biervliet kwam heeft hij gelukkig meteen een passende rolstoel gekregen, want  na een aanrijding is hij verlamd geraakt aan zijn achterlijf. HIJ IS VOOR DOOD ACHTERGELATEN. Zijn ene oor is afgebeten tijdens een gevecht met een andere hond. Door de vrijwilligers is hij opgeraapt en na omzwervingen in Biervliet terechtgekomen. Hebe is incontinent en woont sinds enkele maanden in het tempeltje in Biervliet. Hij is erg zachtaardig en speels en een echte knuffelhond.
Hebe is een hond die je op afstand kunt adopteren omdat hij graag in Biervliet wil blijven met al zijn vriendjes. 

UPDATE 14 april : Hebe is geopereerd aan haar tumor, het is verwijderd en er zijn botsplinters gevonden wat duidt op oud letsel waarschijnlijk van haar aanrijding. Het lichaam accepteert het niet en stoot het af vandaar de uitstulping aan haar lichaam. Hebe is geholpen dat is het belangrijkste. De uitstulping is weg en ze kan nu langzaam herstellen van wat haar is overkomen.
UPDATE 19 APRIL: Het gaat super goed met Hebe en zijn grote operatie wond. Het ziet er super clean uit alleen nu haalt de stakker zijn pootjes open doordat hij snel naar buiten glipte zónder rolstoel. Sufferd is het toch ook maar wat fijn dat hij helemaal beter begint te worden.... 

Video: Rex rennend in de tuin

 

Floyd

Floyd.jpg

Floyd is een Amerikaanse naakthond. Het ziet er op het eerste gezicht raar uit, je moet er aan wennen, maar hij is erg lief en zit graag op schoot. Hij houdt van knuffelen en is heel waaks. Toen hij naar Biervliet kwam was hij nog nooit buiten geweest en vond zand tussen tene maar heel raar. Hij heeft geen haar op zijn huid en hij kruipt graag onder de dekens, maar bij het geritsel van een koekjeszak is hij de eerste en de grootste bedelaar.  Zijn tandjes waren heel slecht en deze zijn getrokken, maar desondanks geniet hij van eten en is dol op snacks.

Bekijk een video van hem hier.

 

 

 

 

 

Angel

Angel is een superslanke mooie hazewindhond. Hij heeft zijn baasje overleefd en er was geen plaats meer voor hem. Niemand wilde hem verzorgen. Hij is nu ruim 14 jaar oud. We hebben gezorgd dat hij een warm plekje en (letterlijk) een warme jas kreeg. Waarvoor onze hartelijke dank aan de donateurs. Hij eet en drinkt en speelt goed en heeft een eigen plaatsje in de roedel. Plots kreeg hij hoge koorts en werd doodziek. Na onderzoek bij de dierenarts bleek dat hij een flinke oogontsteking had. Zijn linkeroogje is nu blind.

2 mei: Contact gehad met de dierenarts en morgen middag weer terug naar de dierenarts met Angel. Duimen omhoog! Denk aan ons... 

Wil je Angel ondersteunen bij de dierenarts kosten dat kan altijd via de doneer-knop

Vanmorgen Angel's plasje opgevangen en dat wordt straks naar de dierenarts gebracht en ook onderzocht. We zitten aan de max met medicijnen en het gaat redelijk...redelijk...Nog steeds duimen omhoog lieve mensen want deze kanjer moet echt beter worden....

9 mei: Angel, ons mannetje is weer thuis, hij was zo ziek, zo ziek, arme jongen. Hij heeft een prikje gehad tegen de pijn, en een dosis medicijnen waar we morgen mee gaan beginnen. Hij heeft erg last van zijn oog waar hij blind aan is geworden en daardoor heeft hij pijn en koorts. Bedankt dat jullie zo massaal meeleven want dat verdient hij zo. Uiteraard binnenkort weer een update over Angel. Ga de diertjes volgen via de volgknop van Facebook. Dank je wel

2 JUNI: Angel is geopereerd. Het ontstoken oog gaf heel veel pijn.
3 juni: We zijn de nacht goed doorgekomen. Angel heeft al gegeten gepoept en geplast buiten. Hij ligt nu te rusten op bed en rust is wat hij nodig heeft des te sneller knapt hij op. Duimen omhoog lieve dierenvrienden!!!

We hebben een crowdfund voor zijn dierenarts rekening die zal mega zijn. Ik kan deze alleen niet helemaal opbrengen maar wel samen met jullie !!!. Samen sterk voor de diertjes! Altijd!.

19 JUNI: Geweldigggg...de hechtingen van Angel zijn eruit gehaald. Ze lagen diep maar het ging er snel uit. Wat een toppertje die Angel... 

Bedankt voor de goede zorgen op afstand lieve dierenvrienden.
Wil je iets speciaals voor hem doen laat het weten.. Knuffel van Angel..aan jullie !!!
Zo ontzettend dankbaar voor iedereen die zo heeft meegeleefd met hem. Samen kunnen we zijn rekening betalen SAMEN STERK VOOR DE DIERTJES, ÁLTIJD...!!!

Angel2.jpgAngel3.jpgAngel.jpgAngel 4.jpg

 

KATTEN

Hero

17155597_1263986320305392_727416675165514610_n.jpg

Hero kwam in Biervliet aan, zwaar gewond, beschoten en met gebroken ledematen en doorzeeft met hagel. Zijn herstel duurde maanden maar uiteindelijk heeft hij het gered en is nu een vaste bewoner van ons tempeltje in Biervliet en heeft hij vele katten vrienden om hem heen. Hero heeft een vast slaapplekje in bed bij Maria.

artikel Hero.jpeg

HOPE

Video HOPE

Een prachtige foto van HOPE vind ik zelf, zo apart in het mandje, vinden jullie niet?.. Vandaag is ze 10 weken. Ze was heel ziek maar toen we in het weekend naar de dierenarts zijn gegaan heeft ze medicijnen gekregen en die sloegen aan. Het duimen voor haar heeft succes gehad. Bedankt iedereen !!!

Een prachtige foto van HOPE vind ik zelf, zo apart in het mandje,
vinden jullie niet?.. Vandaag is ze 10 weken. Ze was heel ziek
maar toen we in het weekend naar de dierenarts zijn gegaan
heeft ze medicijnen gekregen en die sloegen aan.
Het duimen voor haar heeft succes gehad. Bedankt iedereen !!!

We zoeken voor Hope een gouden mandje. Heb je interesse neem dan contact met ons op.

Jazzy

Jazzy.jpg

Jazzy heeft zich terug getrokken in een bench...lekker een tukkie doen.... Deze kanjer zat maandenlang alleen in een huis en moest hier sociaal....gesocialiseert worden. Dit is met succes gelukt en Jazzy heeft het erg naar zijn zin. Hij is heel veel buiten en cuddelt soms in de nacht tegen me aan... #heerlijk... Jazzy mag hier als boerderij kater blijven wonen en slaapt regelmatig in de stichting bus, daar heeft hij het naar zijn zin.

Www.zorgeloosdierenleven.nl 
Adoptie op afstand voor Jazzy.?.. NL08INGB0005876621 ovv Jazzy de kater

Andere dieren

1923800_971192359584791_3963458330510050611_n.jpg

KNORRETJE ons hangbuikzwijntje woont al jaren bij ons. Het is avontuurlijk beestje dat in het verleden gepresteerd heeft weg te lopen. Hij woelt de aarde om en soms gaat dat ten koste van de moestuin of de ramen van de groentekas. Knorretje is dol op wortels en appels.

7 juli

Dit varkentje moet nodig gewassen worden hahaha. Hij is allemaal boevenstreken aan het uithalen. Nu heeft hij de terras verwarmer weer een zwieper gegeven en die is nu zo krom als een hoepel...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KIPPEN en Duiven in Biervliet

Bekijk onze videos op YouTube en abonneer je op ons kanaal 'Zorgeloos Dierenleven'