BOERDERIJDIEREN

Yiannoula

Giannoula 2.jpg

Yiannoula is gevonden door een jong koppel in Psiloritis, in de bergen van Kreta. Ze was nog een jong lammetje en in de steek gelaten door haar kudde waarschijnlijk omdat ze gehandicapt was. Ze zou zijn gestorven als Niki en Andreas haar niet hadden gered.

Ze gaven haar de fles en Yiannoula leefde bij hen in het appartement voor 2 jaar. De rolstoel is speciaal voor haar gemaakt door Andreas en werd steeds aangepast omdat Yiannoula groeide. Yiannoula kreeg een sterke band met Niki en Andreas en genoot van hun gezelschap en als ze weggingen klaagde Yiannoula, ze wilde niet alleen zijn.

Yiannoula bleef groeien en werd een gezond groot schaap van 30 kilo die speelde met de hond des huizes en die Niki en Andreas als haar kudde zag.

Het appartement werd al snel te klein en niet meer de juiste omgeving voor haar en ze zochten naar een nieuw huis en gelukkig vonden ze dit bij de rescue boerderij van Zorgeloos Dierenleven bij Maria in Nederland – Biervliet, waar ze verblijft met andere (gehandicapte) geredde dieren zoals zij.

Het transport regelen was nog niet zo gemakkelijk want dieren die geslacht worden mogen wel vervoerd worden maar een huisdier schaap zoals Yiannoula werd niet geaccepteerd om te vervoeren.  Het werd door burocratie onmogelijk gemaakt. Niki en Andreas struggelden maanden en maanden om het papierwerk in orde te krijgen en uiteindelijk vonden ze ook een airline die wilde helpen met Yiannoula naar Amsterdam te brengen. (Aegean Airline).

Zo was het dan eindelijk zover op 25 November 2018 en Yiannoula ging de lucht in samen met Niki en Andreas en vloog naar Nederland.  Zij zouden een aantal dagen bij de rescue boerderij blijven van Maria van stichting Zorgeloos Dierenleven en helpen Yiannoula zich thuis te laten voelen en een soepele overgang maken voor haar.  En dit is gelukt. Yiannoula heeft het reuze naar haar zin in haar nieuwe forever home situatie bij Maria en haar nieuwe kudde heeft haar geaccepteerd en zij voelt zich thuis in haar nieuwe kudde. Ook heeft Yiannoula zich snel gehecht aan Maria omdat ze mensen gewend is maar dat is alleen maar mooi.

Giannoula.JPG

Yiannoula gaat nu wandelen, rennen en lopen in haar rolstoel en heeft een grote tuin tot haar beschikking waar ze oneindig kan grazen, hooi krijgt en slaapt in een huiselijke omgeving dichtbij Maria. Alleen zijn vindt Yiannoula niet leuk. De andere dieren hebben ook al kennis gemaakt met haar. De velen hondjes en poezen maar ook de eenden, kippen en het varken kwamen nieuwsgierig op Yiannoula af en Yiannoula op hen.

Na meer dan 2 jaar is het kleine verlamde schaapje - wat met de fles werd groot gebracht en dat in de bergen gevonden werd -uitgegroeid tot een schaap weliswaar met rolstoel en hulpbehoevend, weer een “gelukkig schaap” binnen de beperkingen die ze heeft.

Yiannoula is wel hulpbehoevend zoals al vermeld werd en kan niet zonder Maria’s dagelijkse hulp maar ook niet zonder jullie hulp.

Maria draagt haar naar bed en haalt haar ook uit bed. Een schaap(je) van 30 kilo notabene. Het bed moet hierna verschoont worden ook als Yiannoula tussendoor gaat rusten. Ze heeft hiervoor steeds schone incontinentie kleden nodig (maat S extra absorberend).

Maria verschoont dan ook dagelijks haar luiers. Hierna wordt zij ook schoongemaakt, gewassen en word er ook crème gebruikt voor haar huid (Sudocrem). Dit is zowel voor het slapen gaan alsook voordat zij in haar rolstoel gaat of uit haar rolstoel gaat. Alles moet piekfijn verzorgd worden en ook haar rolstoel moet schoongemaakt worden en zo nodig nagekeken worden of alles nog goed vast zit en past.

 

Buiten de dagelijkse verzorging zijn ook haar entingen, dierenartsbezoeken, hoef en vachtverzorging nodig en ook hierbij kunnen we alle hulp gebruiken voor Yiannoula.

 

Help dit verlamde schaapje aan een gelukkig zorgeloos dierenleven en laten we samen met Maria dit schaapje dat Yiannoula heet helpen.  

Een hoefje van Yiannoula voor jullie. Bedankt voor jullie steun.

 

Yiannoula is maandelijks te adopteren via NL08INGB0005876621 ovv Yiannoula maandelijks.

Bekijk Yiannoula op Youtube 
 

Yiannoula en Maria op Youtube

 

 knorr.jpg

Knorr het boerderijvarkentje

Er leven ook heel wat boerderijdieren in het rusthuis voor dieren in Biervliet. Ook Knorretje het huisvarkentje woont op het erf. Vroeger sliep hij nog weleens binnen maar tegenwoordig ligt hij het liefst in zijn eigen wind en regenvrij stalletje met extreem veel stro erin.

Beertje Knorr had een zusje Maggie, zo hadden we haar genoemd. Knorr en Maggie. Het was zo’n 5 uur rijden om ze beiden op te halen. De varkentjes waren ondervoed en stonden tot hun buikjes in de modder en niemand gaf om ze, ze werden niet meer verzorgd. Bij aankomst bleek al snel dat er iets fout was gegaan.

Omdat de varkentjes niet tam waren maar verwaarloosd  werden ze wild bij het vangen. Maggie ontsnapte in paniek en vluchtte de bossen in om nooit meer gevonden te worden. Na heel lang wachten en ook zoeken moesten we toch terug en besloten dat mocht Maggie alsnog gevonden worden dat we nog een keer zouden rijden voor haar.

Maggie werd helaas nooit terug gevonden en zodoende werd Knorr alleen opgenomen bij Stichting Zorgeloos Dierenleven. Het proces van een beetje tammer maken begon gelijk de dagen hierna. Gelukkig zijn varkentjes in zijn algemeenheid heel erg gek op eten en hiermee konden we na weken toch wat dichterbij komen. Dit was erg belangrijk want als hij ziek zou worden moeten we hem kunnen helpen, of in ieder geval hem  kunnen aanraken.

Knorr was best koppig maar uiteindelijk ging hij overstag en liet zich aaien. Een hele tijd later mocht Maria ook aan zijn buikje komen en hij begon dit echt een feest te vinden. Knorr is vandaag de dag nog erg schuw naar vreemde mensen toe maar het gaat wel beter dan in het begin. Voorheen begon hij te rennen en daarbij heel hard te krijsen.

Dit doet Knorretje niet meer. Hij heeft het nu reuze naar zijn zin en geniet van het vele stro wat hij in zijn stalletje krijgt. Hij maakt hiervan een heerlijk bed en slaapt helemaal onzichtbaar onder het stro. Zijn bed opmaken nadat hij nieuw stro heeft gekregen is altijd heel leuk om te zien. Hij neemt grote happen met stro en stopt dit zorgvuldig daar waar hij het wil hebben. En zo maakt hij dan en tunnel waar hij in de avond, bij schemer zich weer terug trekt om te slapen.

Alle dieren op de boerderij kun je adopteren op afstand. Knorretje bijvoorbeeld kan al voor 5 euro per maand. Je zorgt dan voor voldoende stro en goed eten maar ook dierenarts kosten, hoefverzorging en medicatie als dit nodig mocht zijn. Knorr is jaren geleden gecastreerd en dit is daarom niet meer nodig.

Wil je dit varkentje adopteren op afstand? NL08INGB0005876621 ovv Knorr het huisvarkentje.

Bij iedere foto die geplaatst wordt op Facebook krijg je een tag melding en verwijst je dan direct naar je lieve varkentje.