BOERDERIJDIEREN

Bekijk Yiannoula en de andere dieren op Youtube 
 

Yiannoula en Maria op YoutubeYiannoula.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KNORRETJE

 knorr.jpgKnorr het boerderijvarkentje

Er leven ook heel wat boerderijdieren in het rusthuis voor dieren in Biervliet. Ook Knorretje het huisvarkentje woont op het erf. Vroeger sliep hij nog weleens binnen maar tegenwoordig ligt hij het liefst in zijn eigen wind en regenvrij stalletje met extreem veel stro erin.

Beertje Knorr had een zusje Maggie, zo hadden we haar genoemd. Knorr en Maggie. Het was zo’n 5 uur rijden om ze beiden op te halen. De varkentjes waren ondervoed en stonden tot hun buikjes in de modder en niemand gaf om ze, ze werden niet meer verzorgd. Bij aankomst bleek al snel dat er iets fout was gegaan.

Omdat de varkentjes niet tam waren maar verwaarloosd  werden ze wild bij het vangen. Maggie ontsnapte in paniek en vluchtte de bossen in om nooit meer gevonden te worden. Na heel lang wachten en ook zoeken moesten we toch terug en besloten dat mocht Maggie alsnog gevonden worden dat we nog een keer zouden rijden voor haar.

Maggie werd helaas nooit terug gevonden en zodoende werd Knorr alleen opgenomen bij Stichting Zorgeloos Dierenleven. Het proces van een beetje tammer maken begon gelijk de dagen hierna. Gelukkig zijn varkentjes in zijn algemeenheid heel erg gek op eten en hiermee konden we na weken toch wat dichterbij komen. Dit was erg belangrijk want als hij ziek zou worden moeten we hem kunnen helpen, of in ieder geval hem  kunnen aanraken.

Knorr was best koppig maar uiteindelijk ging hij overstag en liet zich aaien. Een hele tijd later mocht Maria ook aan zijn buikje komen en hij begon dit echt een feest te vinden. Knorr is vandaag de dag nog erg schuw naar vreemde mensen toe maar het gaat wel beter dan in het begin. Voorheen begon hij te rennen en daarbij heel hard te krijsen.

Dit doet Knorretje niet meer. Hij heeft het nu reuze naar zijn zin en geniet van het vele stro wat hij in zijn stalletje krijgt. Hij maakt hiervan een heerlijk bed en slaapt helemaal onzichtbaar onder het stro. Zijn bed opmaken nadat hij nieuw stro heeft gekregen is altijd heel leuk om te zien. Hij neemt grote happen met stro en stopt dit zorgvuldig daar waar hij het wil hebben. En zo maakt hij dan en tunnel waar hij in de avond, bij schemer zich weer terug trekt om te slapen.

Alle dieren op de boerderij kun je adopteren op afstand. Knorretje bijvoorbeeld kan al voor 5 euro per maand. Je zorgt dan voor voldoende stro en goed eten maar ook dierenarts kosten, hoefverzorging en medicatie als dit nodig mocht zijn. Knorr is jaren geleden gecastreerd en dit is daarom niet meer nodig.

Wil je dit varkentje adopteren op afstand? NL08INGB0005876621 ovv Knorr het huisvarkentje.

Bij iedere foto die geplaatst wordt op Facebook krijg je een tag melding en verwijst je dan direct naar je lieve varkentje.