HONDEN

HEBE

Griekse dappere Hebe en haar verhaal.

Hebe smile.jpegHebe komt uit oorspronkelijk uit Griekenland en ze is verlamd door menselijk toedoen.

In 2016 werd ze gevonden langs de kant van de weg  met een gebroken rug en meer dood dan levend.

Iemand wilde Hebe vermoorden en schoot op haar. Vol kogelwonden
rende ze voor haar leven en werd geschept door een auto en daarbij raakte ze verlamd.

Eenmaal gered en van straat gehaald werd Hebe ernstig ziek en ze had ook nog eens torenhoge koorts. Haar schotwonden raakten ontstoken.

De mensen die haar hielpen wilden niet opgeven terwijl velen
dit al wel  hadden gedaan. Tegen alle adviezen in hielpen ze haar
en god-zij-dank hebben zij doorgezet. Later moest ze slapen op
beton omdat er nergens opvang voor haar was. Een vreselijk leven
wat we haar nooit gunden maar het is gebeurd.

Hebe klaagde nooit en was altijd vrolijk, ze werd ook nooit boos
en daarom zijn ze de strijd aangegaan om haar beter te maken
zover als mogelijk was.

Nu tot op vandaag is Hebe nog steeds een blije en vrolijke hond en ze heeft een rolstoel waarmee ze goed uit de voeten kan. Hebe zal nooit meer kunnen lopen met haar achterpoten, maar door haar rolstoel is ze erg mobiel en kan bijna net zoveel als andere viervoeters.

Hebe heeft hulp nodig om haar ontlasting kwijt te raken maar ze is zo lief en dankbaar en bovendien is ze nog erg knap met haar ene wit blauwe oog en een bruin oogje.

Omdat ze op het beton sliep en de situatie schrijnend was (nadat ze dit al allemaal had meegemaakt) werd gezocht naar een plaatsje in het buitenland. Hebe werd toen naar Nederland gehaald maar ook in Nederland was er nergens plek voor haar todat ze het aan mij vroegen. En met Kerstmis 3 jaar geleden zei ik direct ja en twijfelde geen moment.

Hebe kwam aan in Biervliet en ze was zo blij en ze was zo lief geweest in de auto, je hebt weinig last van haar, ze was heel erg braaf.

Eenmaal hier begon haar leventje pas echt goed. Dagelijks naar buiten in de rolstoel, lekker kuilen graven met haar voorpootjes en heel hard rennen met haar stoel op wieltjes, goed eten en vooral veel liefde en aandacht. Hebe geniet ervan en is erg gelukkig nu sinds ze hier is

Ze verdiende het zo om geholpen te worden en haar verhaal was zo schrijnend dat ik geen moment getwijfeld en zeker geen spijt had toen ik haar redde.

Nu is ze gelukkig en dan ben ik dat ook. Ik geniet dagelijks van haar.

Op dit moment is haar grootste schotwond dicht en Hebe glanst en zit mooi in haar vacht, ze eet goed en drinkt goed. Als je haar wilt helpen bij haar ontlasting kwijt te raken dan werkt ze goed mee. 

Dit hondje Hebe is vol van liefde voor de mens en dat allemaal met een vreselijke achtergrond. We kunnen veel van haar leren, dag in dag uit. Zo’n mooie knappe lieve meid is het.

Maria 

 

Volg het wel en wee van onze dieren op Facebook.

Hebe is maandelijks te adopteren via NL08INGB0005876621 ovv Hebe maandelijks.

Enkele bewoners

Timo-1.jpg Spikey.jpg Luna.jpg

 

Timo                                                               Spikey                                                              Luna

Rex en Pacman.jpeg Hebe2.jpeg roedel2.jpeg

Rex en Pacman                                             Hebe

roedel3.jpeg Alle bewoners hebben een verleden met een verhaal.