Katten

Onze katten kun je adopteren met een maandelijkse bijdrage via het volgende bankrekening nummer NL08INGB0005876621   o.v.v. de naam van de kat

witte katten.jpeg 

Het kan geen toeval zijn dat zoveel witte poezen de weg vonden naar Stichting Zorgeloos Dierenleven. Witte poezen kunnen doof zijn maar lang niet allemaal. De poesjes die bij de stichting wonen zijn dat wel. 

Zij wonen binnen waar ze veilig zijn en zich geen pijn kunnen doen en een ongeluk op straat wordt hiermee voorkomen. Ze horen immers geen auto aankomen, geen verkeer. 

Sommige poesjes waren ziek, anderen daar ging het weer wat beter mee, maar ze kwamen ook om andere redenen bij ons binnen. Mensen die plotseling kwamen te overlijden en waarvan de familie geen doof poesje wilde, zochten naar een uitweg. De verschillende redenen zorgde ervoor dat we ineens heel veel poesjes hadden die doof (of blind) waren. 

De ren is speciaal ontwikkeld voor deze poesjes. Hij is gebouwd met overzichtelijkheid zodat de blinde poesjes ook weten, na verloop van tijd, waar alles staat. Er verandert niet veel. Wel moeten we soms de palen vernieuwen want ook dove en blinde dieren vinden het leuk in de krabpalen te hangen. Hier maken we dan een crowdfunding voor op internet zodat we  hen allerlei leuke speeltjes kunnen bieden en een legio aan slaap- en snuggle-plaatsen.  

In Oktober 2019 hebben we de kattenren een opfrisbeurt gegeven. Alle oude krabpalen gingen naar buiten en 3 dezelfde palen met veel plekjes en krab plaatsjes zijn binnen gezet. Van de oude palen, die nodig aan vervanging toe waren hebben we toch nog iets leuks kunnen maken en dat is een klimwand. U ziet dat we proberen zo zuinig mogelijk met uw donatie om te gaan.  

Op voornamelijk Facebook vragen we om oude krabpalen, want Maria probeert alles te hergebruiken. Je moet nooit  te snel iets weggooien als de poesjes hier nog jarenlang plezier van kunnen hebben. Vergeet niet al zijn ze doof en blind, hun neus werkt uitstekend en de palen zijn dan ook herkenbaar voor hen. Dit maakt het extra leuk voor ze. 

In Oktober hebben we de buitenren gerealiseerd. Dit liet erg lang op zich wachten want er was nooit geld voor en we hebben jaren gespaard om iets aan te kunnen schaffen. Nu is het eindelijk zover en ze konden nu naar buiten. Met ogen zo groot als schoteltjes sommigen luid miauwend gingen ze op onderzoek. Zij horen namelijk zichzelf niet en kunnen wel eens meer geluid maken dan de gemiddelde kat en poes. Enorm genoten hebben wij als vrijwilligers bij het zien hoeveel ze plezier hadden.  

In de avond wilde ze zelfs niet naar binnen en sommigen bleven op de terras bankjes buiten. Kortom het was genieten en allemaal door donaties van lieve dierenvrienden gerealiseerd. Hiervoor willen we iedereen dan ook een bedankje geven.  

We weten zeker dat alle poesjes een lief pootje zullen geven aan jullie. Wil je ook bij zoiets helpen dan kijk eens op de actie pagina. Je kunt bijvoorbeeld bouwsteentjes kopen waarvan wij dan een ren gaan maken voor het 2de grote kattenverblijf. Doe gezellig mee, BOUW MEE met ons.


 

Sky-1.jpeg 

Sky (deaf)

Harrie2.jpg

Harrie en Roosje (very old)

Jazzy.jpg

Jazzy (playfull)

little Tricky.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tricky zoekt graag zijn pannetje op.